La fórmula epigráfica PIVS IN SVIS
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
En este artículo tratamos de la fórmula pius in suis y de sus variantes, realizando un estudio de tipo lingüístico y epigráfico. La fórmula parece ser característica de las inscripciones hispanas, especialmente de la Bética. Es interesante desde el punto de vista formal por la construcción sintáctica con ablativo, que se alterna con otra en acusativo, pius in suos. También analizamos el uso de dicha fórmula, así como de otros epítetos referidos a la pietas(piissimus, pientissimus), desde el punto de vista sociológico.
Article Details
Drets d'autor
L'autor/a que publica en aquesta revista està d'acord amb els termes següents:
a. L'autor/a conserva els drets d’autoria i atorga a la revista el dret de primera publicació de l’obra.
b. Els textos es difondran amb la llicència de Reconeixement de Creative Commons, la qual permet compartir l’obra amb tercers, sempre que en reconeguin l’autoria, la publicació inicial en aquesta revista i les condicions de la llicència.
Taxes d'enviament i publicació: Anuari de Filologia. Antiqua et Mediaevalia no cobra taxes per tramesa de treballs, ni tampoc quotes per la publicació dels seus articles.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Silvia Tantimonaco, Stant manibus arae. I manes nell'Eneide di Virgilio , Anuari de Filologia. Antiqua et Mediaeualia: 2016: Núm.: 6
- Silvia Tantimonaco, Xavier Espluga, La silloge di Faenza e la tradizione epigrafica di Verona (2017) , Anuari de Filologia. Antiqua et Mediaeualia: 2020: Núm.:10