Els santuaris marians al Cap de Tarragona: Algunes hipòtesis de treball

Main Article Content

Joan Prat i Carós

El present article forma part d'una investigació més ampla entorn deis santuaris marians a Catalunya. En aquest sentit, he intentat (vegeu Prat 1981), mitjançant un recorregut sistemàtic per 78 santuaris deis bisbats de Girona, Vic i la Seu d'Urgell, dibuixar un model etnográfic vast i comprehensiu que permeti explanar algunes de les constants històriques, ecològiques, socials i simbòliques que entorn deis santuaris marians de la Catalunya Vella s'han produl't al llarg deis temps.

En aquestes ratlles, però, deixaré de banda aquest plantejament general per a centrar-me en quelcom molt més concret. Començaré presentant les llegendes, tradicions i mites d'origen en general per, a continuació, centrar-me en les narracions que entorn d'una mostra no exhaustiva, però sí representativa deis santuaris marians del Camp de Tarragona, han estat trameses per tradició oral i escrita, de generació en generació fins arribar als nostres dies.

Paraules clau
història, antropologia, santuaris marians, Camp de Tarragona

Article Details

Com citar
Prat i Carós, Joan. “Els santuaris marians al Cap de Tarragona: Algunes hipòtesis de treball”. Universitas Tarraconensis. Revista de Geografia, Història i Filosofia, no. 4, pp. 7-22, https://raco.cat/index.php/UTGHF/article/view/356522.