El TJUE reafirma que les begudes vegetals no poden anomenar-se «llet» en base a les normes de protecció del mercat làctic, però què hi ha de l’interès del consumidor?
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El passat 14 de juny, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va resoldre en qüestió prejudicial que la denominació «llet» i altres denominacions de «productes làctics» han de reservar-se a productes d'origen animal. La decisió respon a la qüestió prejudicial plantejada per un Tribunal alemany durant el litigi entre VSW, associació empresarial alemanya i TofuTown, productora i distribuïdora d'aliments vegetarians/vegans. La decisió del Tribunal estableix que designar un producte purament vegetal com a «llet de…» vulnera el dret de la Unió Europea perquè és contrari a la normativa de protecció del sector làctic. Però la sentència no analitza si aquestes denominacions posen en entredit la protecció del dret del consumidor a una informació alimentària clara, objectiva i contrastada científicament.
Article Details
Drets d'autor
Els/les autors/es conserven els drets d'autoria dels articles i autoritzen la Universitat de Barcelona a publicar-los en la seva Revista de Bioética y Derecho i a incloure'ls en els serveis d'indexació i abstracts, bases de dades acadèmiques i repositoris en els quals participa la revista. Els treballs publicats en la Revista de Bioètica i Dret estan sota la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional (by-nc-nd 4.0), que permet compartir l'obra amb tercers, sempre que aquests reconeguin la seva autoria, la seva publicació inicial en aquesta revista i les condicions de la llicència. No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
Núria Rey Huerga
Tècnic del Servei d'Informació, Inspecció i Control Ambiental d'Activitats del Departament de Territori i Sostenibilitat, Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. Màster en Alimentació, Ètica i Dret, Universitat de Barcelona.Articles més llegits del mateix autor/a
- Nuria Rey Huerga, La Impossible Burger. La revolució dels aliments en la UE. , Revista de bioética y derecho: Núm. 42 (2018)