El TJUE reafirma que les begudes vegetals no poden anomenar-se «llet» en base a les normes de protecció del mercat làctic, però què hi ha de l’interès del consumidor?

Main Article Content

Núria Rey Huerga

El passat 14 de juny, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va resoldre en qüestió prejudicial que la denominació «llet» i altres denominacions de «productes làctics» han de reservar-se a productes d'origen animal. La decisió respon a la qüestió prejudicial plantejada per un Tribunal alemany durant el litigi entre VSW, associació empresarial alemanya i TofuTown, productora i distribuïdora d'aliments vegetarians/vegans. La decisió del Tribunal estableix que designar un producte purament vegetal com a «llet de…» vulnera el dret de la Unió Europea perquè és contrari a la normativa de protecció del sector làctic. Però la sentència no analitza si aquestes denominacions posen en entredit la protecció del dret del consumidor a una informació alimentària clara, objectiva i contrastada científicament.

Paraules clau
Begudes vegetals, qüestió prejudicial, drets del consumidor, llet, organització comuna de mercats.

Article Details

Com citar
Rey Huerga, Núria. “El TJUE reafirma que les begudes vegetals no poden anomenar-se «llet» en base a les normes de protecció del mercat làctic, però què hi ha de l’interès del consumidor?”. Revista de bioética y derecho, no. 41, pp. 197-08, https://raco.cat/index.php/RevistaBioeticaDerecho/article/view/328952.
Biografia de l'autor/a

Núria Rey Huerga

Tècnic del Servei d'Informació, Inspecció i Control Ambiental d'Activitats del Departament de Territori i Sostenibilitat, Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. Màster en Alimentació, Ètica i Dret, Universitat de Barcelona.