La crisi de les caricatures de Mahoma a la Unió Europea i a la Mediterrània: contextos, reaccions i mèdia

Main Article Content

Alain Blomart

EuroMeSCo va realitzar una enquesta, el setembre de 2006, sobre la crisi de les caricatures en divuit països de l’Associació Euromediterrània. Aquest article reprèn els resultats principals que destaquen de l’informe realitzat per l’Institut Europeu de la Mediterrània de Barcelona. S’hi descriuen les actituds d’aquests països en relació amb factors diversos: les reaccions dels governs, el paper dels mitjans de comunicació, les reaccions dels estrangers comunitaris, els debats polítics, religiosos, culturals i acadèmics, el paper de la Unió Europea i de l’Associació Euromediterrània, etc.

Paraules clau:

Caricatures, Associació Euromediterrània, Institut Europeu de la Mediterrània, governs, mitjans de comunicació, islam, Mahoma, comunitats estrangeres, religió, comunitats religioses, debat cultural i acadèmic, Unió Europea, llibertat d’expressió, llibertat de religió, blasfèmia, censura, Dinamarca, discriminació, racisme

Article Details

Com citar
Blomart, Alain. “La crisi de les caricatures de Mahoma a la Unió Europea i a la Mediterrània:: contextos, reaccions i mèdia”. Quaderns del CAC, vol.VOL 10, no. 27, pp. 27-36, https://raco.cat/index.php/QuadernsCAC/article/view/406294.