La Casa de la Cabeza (Requena, València), un asentamiento rural de los siglos ii-i a. C. Continuidad vs. cambio entre época ibérica y romana

Main Article Content

David Quixal Santos
Consuelo Mata Parreño
Vanessa Albelda Borrás
Yolanda Carrión Marco
Guillem Pérez Jordà
Adrián Pérez Reyes
Leandro Sancho Cebrián
José Manuel Torregrosa Yago

La Casa de la Cabeza és un assentament rural dels segles ii-i a.C., integrat al territori de la ciutat ibèrica de Kelin (Caudete de las Fuentes, València), a la Plana d’Utiel-Requena. El seu estudi permet avançar en el coneixement dels canvis esdevinguts al poblament rural indígena amb posterioritat a la conquesta romana. Tot i que hi trobem algunes característiques noves, sens dubte resultants del context històric i de les condicions generades per l’ocupació romana, l’assentament i els seus equipaments presenten una forta continuïtat amb les estructures rurals de la fase anterior (segles iv-iii a.C.), dins de la línia general continuista del territori fins al marc de les guerres sertorianes.

Paraules clau
Arqueologia ibérica, Edat del Ferro, Hàbitat rural, romanització, Resiliencia cultural, metalurgia

Article Details

Com citar
Quixal Santos, David et al. “La Casa de la Cabeza (Requena, València), un asentamiento rural de los siglos ii-i a. C.: Continuidad vs. cambio entre época ibérica y romana”. Pyrenae, vol.VOL 53, no. 2, pp. 33-63, https://raco.cat/index.php/Pyrenae/article/view/403739.