La biblioteca especialitzada en el model de Sistema Integrat de Gestió de la Informació Documental a les Organitzacions

Main Article Content

Miguel Ángel del Prado Martínez
Després de definir i exposar les característiques més rellevants que la literatura científica li reconeix a les biblioteques especialitzades, es presenten els models consolidats i actualment vigents d'aquesta tipologia bibliotecària, comprovant com, amb caràcter general, presenten un alt grau d'autonomia i independència, mantenint escasses o nul·les relacions amb la resta de serveis d'informació existents a les organitzacions. Aquesta realitat té efectes negatius, com la duplicació d'esforços, el desaprofitament dels recursos o la  dificultat per utilitzar de manera conjunta la informació procedent de les diverses tipologies documentals. Per intentar superar aquesta situació, es proposa un model de Sistema Integrat de Gestió de la Informació Documental per a les organitzacions, en què la biblioteca especialitzada ocuparà una posició nuclear.

Paraules clau:

biblioteques especialitzades, sistemes d'informació documental, sistemes d'informació integrat, gestió d'informació en les organitzacions, models

Article Details

Com citar
Prado Martínez, Miguel Ángel del. “La biblioteca especialitzada en el model de Sistema Integrat de Gestió de la Informació Documental a les Organitzacions”. Item: revista de biblioteconomia i documentació, vol.VOL 1, no. 60, https://raco.cat/index.php/Item/article/view/312442.