Quiñones y jornales pesqueros en Galicia: la singular empresa de Porto do Son, 1788-1789
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El sector pesquero gallego del siglo xviii se vio alterado por varios factores, entre otros, la matrícula de mar (con la carga militar que conllevó), el intervencionismo estatal en detrimento de las competencias de los gremios, y la llegada de nuevas artes y de nuevos sistemas de salazón introducidos por los fomentadores catalanes. pero, en general, las formas de retribución laboral con base en el reparto de quiñones no cambiaron. Una de las pocas excepciones al sistema «a la parte» se dio en el marco de una singular empresa pesquera establecida en 1788, en porto do Son, por cuenta del rey y que contó con trabajadores a jornal.
Article Details
Drets d'autor
Els autors dels treballs editats es comprometen a la cessió dels seus drets la revista Drassana perquè pugui reproduir-los per mitjà de qualsevol sistema de reproducció vigent. Els treballs que es publiquen a Drassana són responsabilitat dels seus autors.
Reservats tots els drets: © Els autors © Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona. Drassana no es responsabilitza necessàriament de l’opinió que expressin els articles signats. Prohibida la reproducció total o parcial de la revista per qualsevol mitjà mecànic, electrònic o fotogràfic (inclosa la fotocòpia) sense l’autorització prèvia de l’editor.