La conservació de l’endemisme Silene sennenii en un paisatge fragmentat. Raresa antròpica o natural?
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Matteo Belpinati
Joan Font García
En aquest treball s’estudia la flora acompanyant de l’endemisme empordanès Silene sennenii a la subpoblació de Baseia (Siurana, Alt Empordà) com a mètode per a caracteritzar el seu hàbitat. La relació entre la presència del tàxon i les característiques geològiques i els usos històrics del sòl ha permès una prospecció més efectiva del territori i la localització de tres nous rodals. Els fenassars són l’hàbitat més favorable per a l’espècie i no s’han trobat diferències florístiques que expliquin la presència o absència del tàxon. Únicament les limitacions relacionades amb la dispersió són les que explicarien l’absència de l’espècie en alguns rodals. Es proposen mesures de conservació que tinguin en compte tant els rodals de presència efectiva com aquells on l’espècie no hi ha estat trobada, ja que minimitzen la fragmentació i fan possible la connectivitat dels retalls d’hàbitat en l’espai agrícola.
Paraules clau
Plana al•luvial de l’Empordà, fragmentació, característiques de l’hàbitat, usos del sòl, flora amenaçada
Article Details
Com citar
Belpinati, Matteo; and Font García, Joan. “La conservació de l’endemisme Silene sennenii en un paisatge fragmentat. Raresa antròpica o natural?”. Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, vol.VOL 44, pp. 315-30, doi:10.2436/20.8010.01.132.
Articles més llegits del mateix autor/a
- M. Cristina Gifre, Joan Font Garcia, Noves dades sobre l'herbari de plantes empordaneses del col·legi La Salle de Figueres. , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 39 (2008)